2013-10-17 11:20Uppdrag

Lindahl biträdde Byggmax vid vinst i Marknadsdomstolen

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt Byggmax AB i Marknadsdomstolen i en tvist mot Bauhaus & Co Kommanditbolag rörande huruvida begreppet "där bättre produkter kostar mindre" är vilseledande och därmed otillbörligt enligt marknadsföringslagen.

Marknadsdomstolen, som meddelade sin dom den 15 oktober 2013,  konstaterade att påståendet var vilseledande och därmed otillbörligt och förbjöd Bauhaus vid vite av en miljon kronor att vid marknadsföring av byggvaror använda påståendet "där bättre produkter kostar mindre" eller påståenden av väsentligen samma innebörd. Vidare tillerkände domstolen Byggmax full ersättning för sina rättegångskostnader.

Lindahl biträdde Byggmax genom Johan Norderyd och Elna Jönsson. Klientansvarig delägare för Byggmax-koncernen är Staffan Brandt.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson