2014-05-19 08:15Uppdrag

Lindahl biträdde Berkshire Hathaway-kontrollerade Columbia Insurance vid förvärv av Försäkringsaktiebolaget Bostadsgaranti

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt det amerikanska försäkringsbolaget Columbia Insurance Company i samband med dess förvärv av samtliga aktier i Försäkringsaktiebolaget Bostadsgaranti från Aktiebolaget Bostadsgaranti, som ägs till lika delar av staten och Sveriges Byggindustrier. Köpeskillingen uppgår till 300 miljoner kronor.

Columbia Insurance ingår i den av Warren Buffet kontrollerade Berkshire Hathaway-koncernen.

Överlåtelsen är villkorad av godkännande vid Finansinspektionens obligatoriska ägarprövning vid överlåtelse av finansiella företag.

Lindahls team bestod av Erik Lind och Mina Nemati. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson