2018-09-14 14:26Uppdrag

​Lindahl bistår när ICA Gruppen investerar i Min Doktor

Lindahl har bistått ICA Gruppen som genom Apotek Hjärtat investerat i Min Doktor, en av Sveriges största aktörer inom digitala primärvårdstjänster. Investeringen innebär att Min Doktors svenska verksamhet slås samman med Minutkliniken som idag är en del av Apotek Hjärtat. Minutkliniken erbjuder kunder hjälp med enklare vårdärenden och vaccinationer i anslutning till ett antal apotek och ICA-butiker. Genom sammanslagningen kan patienter få hjälp både via nätet och i mindre kliniker som bemannas av sjuksköterskor.

Affären innebär att Min Doktor kommer att ägas till 42 procent av Apotek Hjärtat och 58 procent av övriga ägare, däribland EQT Ventures. ICA Gruppens investering i Min Doktor består av ett kontant kapitaltillskott på 335 MSEK samt ICA Gruppens bidrag, inklusive Minutklinikens verksamhet, som värderas till 225 MSEK. Slutförande av affären kan genomföras först efter Konkurrensverkets godkännande vilket förväntas ske under oktober 2018.

Lindahls team bestod av Johan Hessius (projektledare), Anders Moberg, Fredrik Morfeldt (alla M&A), Erik Bergenstråhle, David Frydlinger, Yousef Chakir (alla Strategiska kontrakt, IT/tech), Jonas Löfgren (IP), Ulrica Salomon och Hanna Lekås (både Konkurrensrätt) med flera medarbetare.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson