2021-09-03 13:25Uppdrag

KitchenTime får ny huvudägare

OvenOven

KitchenTime har en av Nordens största plattformar för försäljning av köksprodukter online. Bolaget omsätter 340 miljoner kronor och har 50 medarbetare. I bolaget ingår även möbel- och heminredningskonceptet Confident living.

Bergendahls är en av landets största familjeägda koncerner med dotterbolag inom dagligvaror, stormarknad, heminredning och mode med butiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Finland. Bergendahls driver bland annat butikskedjorna City Gross, EKO Stormarknader, Glitter och Granit.

Bergendahls blir nu ägare av 53 % av e-handelsbolaget KitchenTime AB i en affär som innebär en kombination av förvärv av aktier och nyemission.

Lindahl har varit rådgivare till Kitchen Time. Lindahls team bestod av Mikael Smedeby, Erika Svensson och Andreas Mellberg.

För ytterligare information om transaktionen, se parternas pressmeddelande. Bergendahls blir majoritetsägare i e-handelsbolaget KitchenTime – Bergendahls


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl