2018-11-16 11:01Uppdrag

Josefine Jonsson Tepavac vinner Business Law Challenge 2018 – utsedd till Sveriges bästa student i affärsjuridik

null

Josefine Jonsson Tepavac, 23, från Stockholms universitet tog hem segern när Sveriges största casetävling i affärsjuridik avgjordes i Malmö på torsdagkvällen. Hon vinner Business Law Challenge, som för åttonde året i rad arrangeras av Advokatfirman Lindahl, för sin förhandlingstalang, kommersiella förståelse och integritet.

Det har varit en jätterolig upplevelse och fantastiskt lärorikt. Särskilt momenten med avtalsgranskning och slutförhandlingen har varit höjdpunkter under tävlingen. Jag ångrar inte en sekund att jag sökte, säger Josefine.

Juryns motivering lyder: ”En enig jury har till vinnare i Business Law Challenge 2018 utsett en jurist som på ett imponerande sätt hittar lösningar och vinner förhandlingsframgångar med utgångspunkt i objektiva kriterier. Josefine har visat prov på tydlighet, kreativitet och rådgivarmässighet. Detta i kombination med god kommersiell förståelse och stor integritet gör att juryn spår en lysande framtid inom affärsjuridiken för vår vinnare”.

Josefine Jonsson Tepavac, 23, studerar vid juristprogrammet på Stockholms universitet. Hon tog hem förstapriset efter en hård och jämn finaltävling i Malmö, dit 12 av totalt 72 deltagare hade kvalificerat sig efter den senaste månadens tuffa deltävlingar.

Finaljuryn bestod av jurister från Lindahl samt Anna Bergstrand, Legal Counsel på IKEA Group, Andreas Schöldström, chefsjurist för Danir- och Sigmakoncernen, Håkan Broman, tidigare chefsjurist och tf VD på NCC och Magdalena Sandell Bengtsson, Cluster Leader Legal Affairs för Tetra Pak Europe & Central Asia.

– Vi är alla oerhört imponerade av Josefine, som är en skicklig förhandlare och har en lysande karriär framför sig, men det ska också sägas att hon vann i stenhård konkurrens. Det är otroligt kul att se vilken talang som finns ute på universiteten, och vi ser fram emot att möta många av årets tävlande som kollegor eller klienter framöver, säger Johan Herrström, styrelseordförande i Advokatfirman Lindahl.

Studenter från samtliga juristprogram i Sverige har deltagit i årets upplaga av Business Law Challenge, som är den åttonde i ordningen. Deltagarna har tävlat i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik vid de lokala deltävlingarna som hållits vid Lindahls lokalkontor i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro och Uppsala, och under finalen i Malmö.

Förstapriset i Business Law Challenge är, utöver titeln ”Business Law Student of the Year”, en praktikplats på IKEAs globala juristavdelning i Malmö samt fyra veckors sommarnotarietjänst på valfritt Lindahlkontor.

Läs mer på www.businesslawchallenge.se

För ytterligare information, vänligen kontakta Jenny Westling Linder.
Telefon: 08-527 70 874
E-post: jenny.westling.linder@lindahl.se

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson