2012-11-12 15:00Uppdrag

I veckan avgörs Business Law Challenge - här är finalisterna

Efter två intensiva dagar med både utbildningar och tävlingsmoment vid de lokala deltävlingarna har tolv studenter från juristprogrammen vid universiteten i Göteborg, Lund, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro tagit sig vidare till finalen i Business Law Challenge i Stockholm den 14-15 november.

– Vi har kunnat följa många duktiga studenter under urvalstestet på businesslawchallenge.se och vid de lokala deltävlingarna. De ska bli otroligt spännande att se hur de tar sig an uppgifterna under finaldagarna, säger Mikael Smedeby, vd på Lindahl.

Tävlingens vinnare koras av en jury bestående av bland andra Nicholas Högberg, VD på mobiloperatören 3, Petra Hedengran, chefsjurist på Investor samt Douglas Roos, entreprenör och riskkapitalist. Vinnaren av tävlingen får förutom äran och titeln ”The Business Law Student of the Year 2012” ett betalt internship på Microsoft samt en sommarnotarietjänst på Lindahl.

Här är finalisterna:

Göteborgs universitet
Peter Hamnebo och Viktor Wodlén

Lunds universitet
Joel Wahlberg och Louise Bjartell

Stockholms universitet
Fredrik Elmberg och Ksenia Christiansen

Umeå universitet
Weronica Nordin och Josefin Tallus

Uppsala universitet
Julia Nyander och Victor Aldegren

Örebro universitet
Pauline Maarup och Christoffer Carlberg

 

Om Business Law Challenge

Business Law Challenge är Sveriges största studenttävling inom affärsjuridik. Tävlingen testar deltagarnas förmåga att värdera risker, göra affärsjuridisk analys, genomföra praktiskt avtalsarbete och hålla tuffa affärsjuridiska förhandlingar. För framtidens affärsjurister är nämligen affären är lika viktig som juridiken. Efter urvalstester på internet och lokala deltävlingar avgörs finalen i Stockholm den 14-15 november. Vinnaren erbjuds, förutom äran och nya erfarenheter, ett betalt internship på Microsoft samt fyra veckors betald notarietjänst på Lindahl. Läs mer på www.businesslawchallenge.se eller följ tävlingen på Twitter på @blclindahl

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson