2011-11-02 13:00Uppdrag

Här är finalisterna i Business Law Challenge – två studenter från Göteborg vidare

Efter två intensiva dagar med både utbildningar och tävlingsmoment har Samir El-Sabini och Alexander Kandiloros från juristprogrammet på Göteborgs universitet tagit sig vidare till slutfinalen i Business Law Challenge i Stockholm den 9-10 november.

Över 100 lag sökte till Business Law Challenge – Sveriges största studenttävling i affärsjuridik. Sex lag om två personer kvalificerade sig till deltävlingar vid respektive tävlingsort (Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala och Örebro) och efter tuffa tävlingar är nu finalisterna utsedda.

– Samtliga tävlande har fått känna på hur det är att praktiskt arbeta med affärsjuridik. De som nu gått vidare till finalen har visat prov på särskilt goda egenskaper och det ska bli väldigt spännande att följa tävlingens upplösning, säger Staffan Eklöw, vd på Advokatfirman Lindahl.

Efter en första kvalificeringsomgång med frågor på webben har de tävlande under deltävlingens första dag fått genomgå en utbildning i affärsjuridisk analys och därefter fått lösa ett case. Även dag två av deltävlingen inleddes med ett utbildningspass men denna gång inom affärsjuridiskt avtalsarbete.

Här är alla finalister:

Göteborg: Samir El-Sabini och Alexander Kandiloros

Lund: Louise Meijer och Viktor Wahlqvist

Stockholm: Tove Lindgren och Johanna Svantesson

Uppsala: Levi Bergstedt och Yousef Chakir

Örebro: Erik Rosén och Malin Söderqvist

 

För ytterligare information, kontakta:

Niklas Carlsson
PR- och kommunikationsansvarig, Advokatfirman Lindahl
Telefon: 08-527 70 835

 

Om Business Law Challenge

Business Law Challenge är Sveriges största studenttävling inom affärsjuridik. Tävlingen testar deltagarnas förmåga att värdera risker, göra affärsjuridisk analys, genomföra praktiskt avtalsarbete och hålla tuffa affärsjuridiska förhandlingar. För framtidens affärsjurister är nämligen affären är lika viktig som juridiken. Efter urvalstester på internet och lokala deltävlingar avgörs finalen i Stockholm den 9-10 november. Vinnaren erbjuds, förutom äran och nya erfarenheter, ett stipendium som ger en plats på Novares Accelerator Business Skills Program, en exklusiv och åtråvärd utbildning i affärsmannaskap. Läs mer på www.businesslawchallenge.se eller följ tävlingen på Twitter på @blclindahl

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson