2013-04-29 13:00Uppdrag

Framgång i fastighetsärende – tillämpning av lag underkändes

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt i ett fastighetsärende om tillämpning av lag om åborätt (rätten att på viss tid eller livstid inneha annans jord såsom landbo eller under ärftlig besittning). Starbo Bruk AB är den lagfarne ägaren till fastigheten sedan 1994 men blir, enligt lagen, av med äganderätten till den som brukat marken under längre tid. En man och hans släktingar har under 400 år och i 14 generationer brukat marken, och trots att det i slutet av 1990-talet i lag bestämdes att åborättsinstitutet skulle avvecklas underkändes tillämpning av lagen med hänvisning till skyddet för äganderätten enligt Regeringsformen och Europakonventionen.

Advokatfirman Lindahl har varit ombud för Starbo Bruk genom Dennis Dicksen med biträde av Victoria Bromark på kontoret i Örebro.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson