2013-11-21 08:30Uppdrag

Första svenska handboken om juridik och molntjänster – ladda hem från molnet

null

Molntjänster öppnar upp en mängd nya möjligheter avseende arbetsformer och datalagring för företag. Men det ställer också en hel del nya del frågor om de juridiska förutsättningarna. Vem äger data som lagras i molnet? Var avgör man en tvist om det uppstår en konflikt mellan en svensk molntjänstköpare och en utländsk leverantör? Hur tillämpas personuppgiftslagen, PUL? Och hur skriver man molntjänstavtal som hjälper till att uppnå kommersiella mål?

I ”Molntjänster – juridik, affär och säkerhet” (Norstedts Juridik), den första svenska boken om juridiska frågor rörande molntjänster, svarar författarna Tobias Edvardsson och David Frydlinger på alla dessa frågor, och många fler. Boken är en praktisk genomgång som är till för alla som måste hantera juridiska frågeställningar kring molntjänster. Genom att följa författarnas metod, som tar avstamp i såväl teknisk som kommersiell förståelse, kan flertalet av de juridiska utmaningar som molntjänster aktualiserar för företag och andra organisationer hanteras.

Bokens författare har mångårig erfarenhet av IT-juridik. Tobias Edvardsson, chefsjurist på Digital Route AB, har arbetat med molntjänster i flera år och är även medförfattare till boken Cloud Computing: en handledning och kommentar till IT&Telekomföretagens standardavtal Cloud Computing version 2010. David Frydlinger, delägare på Advokatfirman Lindahl, har bland annat tidigare skrivit Det affärsjuridiska hantverket - arbetet innanför avtalsfrihetens gränser och är dessutom medförfattare till Getting to We – Negotiating Agreements for Highly Collaborative Relationships.

Under en begränsad tid kommer bokens första kapitel att finnas tillgängligt i molnet. Ladda hem första kapitlet från Google Drive här: http://bit.ly/19Gf4UO.

Boken finns att köpa här i Norstedts Juridiks webbshop.

 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson