2016-11-14 13:35Uppdrag

Fokus på tech-entreprenörerna när Lindahl inleder samarbete med Founder Institute

Lindahl blir legal partner när världens främsta startup-accelerator Founder Institute etablerar sig i Stockholm. Målsättningen är att hjälpa blivande tech-entreprenörer genom att erbjuda inspiration, ett strukturerat 14 veckor lång utvecklingsprogram och ett stort antal mentorer som själva är VD:ar och grundare av företag. Founder Institute är baserat i Silicon Valley, verksamma i över 130 städer, 60 länder och har hjälpt tech-entreprenörer att lansera över 2 000 företag.

Lindahls roll som Founder Institutes ”legal partner” innebär bl.a. att bidra med juridisk rådgivning under programmet och vi närvarar även vid seminariet ”Startup Legal 101: Key Legal Concepts for Starting a Company” som hålls den 7:e december.

Svenska toppnamn bland mentorerna
I gruppen av rådgivare och mentorer till deltagarna ingår namn som Daniel Daboczy (FundedByMe), Ola Sars (Soundtrack Your Brand), Svante Jurnell (grundare IP-Only), Per Hellberg (Readly), Mats Forsberg (urb-it), Susanne Birgersdotter (iGotcha), Johan Attby (Fishbrain).

Kostnadsfria seminarier för intresserade
Under de kommande veckorna kommer Founder Institute att erbjuda en serie kostnadsfria seminarier för aspirerande entreprenörer för att värdera intresset av ett program i Stockholm. Alla som är intresserade av att få vägledning av experter och feedback kring att starta ett tech-företag i Stockholm är välkomna att delta i de kommande seminarierna:

Startup Ideation Bootcamp - 22:a november 18.00 - The Park, Sveavägen 98, Stockholm
Läs mer och anmäl dig

Making the Leap from Employee to Entrepreneur - 29:e november 18.00 - United Spaces, Klarabergsviadukten 63, Stockholm
Läs mer och anmäl dig

Startup Legal 101: Key Legal Concepts for Starting a Company - 7:e december 18.00 - Advokatfirman Lindahl, Mäster Samuelsgatan 20, Stockholm
Läs mer och anmäl dig

Founder Institute Information Session - 14:e december 18.00 - The Park, Sveavägen 98, Stockholm
Läs mer och anmäl dig

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson