2018-05-31 12:10Uppdrag

Flygverksamheten i Nextjet säljs

Nextjet AB:s och Nextjet Sverige AB:s konkursbon har ingått avtal om försäljning av flygverksamheten till ett svenskt bolag som ägs av den norska Olsen Gruppen AS. Olsen Gruppen tillträder rörelsen i slutet av denna vecka och planerar att återuppta verksamheten i början av juni. Under en inledande period kommer flygtrafiken Mariehamn-Stockholm att vara prioriterad och hanteras genom underleverantörer. Därefter kommer vissa andra av Nextjets linjer att återupptas.

Köparkoncernen är en finansiellt stark verksamhet med förmåga att kapitalisera upp verksamheten i den utsträckning som behövs för verksamheten. Olsen Gruppen är huvudsakligen verksam inom fiskerinäringen i Norge.

-"Vi är glada att vi hittat en köpare till verksamheten och att trafiken Mariehamn-Stockholm kan återupptas inom kort", säger Nextjets konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson på Advokatfirman Lindahl.

Information om konkursen i Nextjet publiceras löpande på www.lindahl.se/nextjet.

Presskontakt: nextjet@lindahl.se / 08-527 70 777

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson