2017-11-17 12:03Uppdrag

Ellinor Wargenbrant Skog är årets vinnare i Business Law Challenge

Juryns motivering:

”Årets vinnare i Business Law Challenge är en lugn, saklig och korrekt förhandlare som söker samförstånd och vinner förtroende hos både klient och motpart, och som därigenom skördar förhandlingsframgångar genom sitt lösningsorienterade och inlyssnande sätt. Vinnaren har under dagen visat prov på egenskaper som förknippas med en s.k. trusted advisor. Vinnaren har också tagit till sig råden från juryn på ett konstruktivt sätt och omsatt dem framgångsrikt i praktiken...”

För sjunde året i rad har Business Law Challenge, Sveriges största casetävling i affärsjuridik, genomförts med storslagen avslutning i spegelsalen på Berns. Återigen har vi fått se och möta fantastiskt duktiga studenter från Sveriges juristutbildningar, som genom tävlingens gång har fått genomgå berikande utbildningar, caseövningar och utmanande förhandlingsmoment. Tillslut kunde juryn kora Ellinor Wargenbrant Skog från Lunds Universitet till vinnare och därmed också värdigt tilldelas titeln The Business Law Student Of The Year!

­­ – Det är helt sjukt, en otrolig känsla! Jag hade aldrig räknat med det här när jag gav mig in i den första deltävlingen. Finaldagen har varit en stor utmaning, som en bergochdal bana med stress, absolut en utmaning som jag aldrig varit med om tidigare. Men dagen har varit väldigt rolig och lärorik, säger Ellinor Wargenbrant Skog, vinnare av Business Law Challenge 2017.

Tävlingen är uppdelad i två deltävlingar som sker lokalt på varje universitetsort och två finaldagar i Stockholm. Slutfinalen bestod av förhandlingsmoment framför en namnkunnig jury med bred kompetens från bolag som Microsoft, EA DICE, Lyko och ICA samt delägare från Advokatfirman Lindahl.

– Det har varit otroligt kul att följa alla dessa fantastiska juristtalanger under tävlingens gång. Alla som tävlat kan verkligen vara stolta över sina insatser, och har förhoppningsvis lärt sig en hel del om affärsjuristens arbete. Business Law Challenge ger möjligheten för oss Lindahlare att bidra med praktisk utbildning och övningar till juristutbildningen, och ger både oss och studenterna chans att lära känna varandra och bygga framtida relationer. Stor eloge till alla tävlande och inte minst till årets mycket värdiga vinnare, Ellinor Wargenbrant Skog, säger Erik Bergenstråhle, partner på Advokatfirman Lindahl.

Business Law Challenge arrangeras i sammarbete med Advokatfirman Lindahl och är öppen för alla studenter som läser termin fem eller högre, från alla landets juristutbildningar. Förutom tuffa förhandlingsmoment ingår utbildningar i affärsjuridik med fokus på analys och affärsmannaskap. Årets jury bestod av Mathias Strand, chefsjurist Microsoft. Jessica van Dyke, legal counsel, EA DICE. Joanna Hummel, vd Lyko. Per Behm, chefsjurist ICA. Erik Bergenstråhle, Maria Arnoldsson, Dennis Hansson och Cecilia Rehn, samtliga partners på Advokatfirman Lindahl.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson