2016-12-20 09:19Uppdrag

Delägare på Lindahl med i styrelsen när IMK blir institut

null

Akademin för immaterial- marknadsförings- och konkurrensrätt ombildas till ett institut vid Uppsala universitet. I samband med detta får IMK sin första styrelse som består av akademiker, praktiker och domare - däribland Jonas Westerberg, delägare på Lindahl och ordförande för byråns kompetensgrupp inom immaterialrätt.

– Jag är imponerad av IMK:s arbete så här långt och sammansättningen av övriga personer i styrelsen visar på en fortsatt hög ambitionsnivå och en vilja att även få tillgång till det praktiska rättslivets perspektiv i arbetet, säger Jonas Westerberg på Lindahl.

IMK grundades 2012 av Docent Sanna Wolk med uppgiften att främja vetenskapligt studium inom immaterialrätten, marknadsföringsrätten och konkurrensrätten. Det sker bl.a. genom forskning, seminarier, konferenser, universitetsutbildning, dokumentation samt publiceringsverksamhet.

– Det är av stor vikt att synliggöra det viktiga arbete som IMK gör både nationellt och internationellt. Det har därför varit viktigt att utveckla IMKs strukturella form, säger Sanna Wolk ordförande vid IMK.

Finansiärer för satsningen är Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse tillsammans med Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet.

Kort om Jonas Westerberg

Jonas är specialiserad inom immaterialrätt och immaterialrättstvister, framförallt avseende patent, upphovsrätt och företagshemligheter och är ordförande för byråns kompetensgrupp inom immaterialrätt. Han är vice ordförande för EPLAW (www.eplaw.org) och AIPPI Sverige (www.aippi.se). Jonas har även varit en aktiv föreläsare inom Immaterialrätt i olika sammanhang bl.a. Stockholms universitet, Handelshögskolan och olika kommersiella utbildare.

IMK:s styrelse består av:

Sanna Wolk - docent och ordförande

Stojan Arnerstål - docent och föreståndare

Bengt Domeij och Vladimir Bastidas - professor respektive jur. dr. IMK

Jonas Westerberg - advokat Lindahl

Ann Danared - varumärkesombud Brann

Susanna Zeko - policy manager ICC

Nina Ebkar - bolagsjurist Electrolux

Susanne Abbefalk - bolagsjurist Sveriges radio

Per Carlson och Peter Strömberg - domare Patent- och marknadsöverdomstolen

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson