2011-10-19 08:00Uppdrag

ARKITEKTKOPIA SATSAR PÅ NY SVENSK INNOVATION – LINDAHL BITRÄDDE VID UPPHANDLINGEN

Arkitektkopia har länge legat i absolut framkant i teknikutvecklingen inom grafisk produktion och informationsspridning. Nu har företaget tagit ytterligare ett steg genom upphandlingen av ett helt nytt system för web-to-print. Systemet är en svensk innovation.

Web-to-print-lösningen kommer att erbjudas Arkitektkopias kunder under varumärket Arkitektkopia W2P. Genom Arkitektkopia W2P kommer kunderna på ett mycket enkelt sätt kunna skapa trycksaker från färdiga trycksaksmallar och ladda upp egna original i obegränsad storlek.

– Lösningen innebär att våra kunder kommer att uppleva effektivare processer och flöden vid inköp av trycksaker. Den kommer att spara tid och pengar och samtidigt kunna generera nya intäkter för våra kunder, säger Lars Franzén, vd för Arkitektkopia.

– Samtidigt som vi är glada att kunna erbjuda våra kunder den senaste tekniken är vi också stolta över att kunna bidra till framgången för en svensk innovation som vi tror kan nå en världsmarknad framöver, tillägger Lars Franzén.

Det är juristerna Kenth Berg och Michael Nyman på Advokatfirman Lindahl som har biträtt Arkitektkopia med rådgivning kring avtalet.

Att handla upp den här typen av system är från en juridisk synvinkel komplext.

– Det handlar om att skapa ett flexibelt avtal som hanterar ett över tiden föränderligt system och samtidigt skapa förutsättningar för ett gynnsamt samarbetsklimat mellan parterna, säger Kenth Berg, jurist på Advokatfirman Lindahl.

För ytterligare information, kontakta:

Lars Franzén, vd Arkitektkopia, tel. 08-50 60 70 00

Niklas Carlsson, Advokatfirman Lindahl, tel. 08-527 70 800

Om Arkitektkopia

Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Med helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper Arkitektkopia sina kunder med tryckt och digital information som ska spridas eller sparas. Arkitektkopia vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. Ca 300 medarbetare arbetar med målsättningen att förenkla och förekomma med mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter ca 340 miljoner kronor och finns på 29 platser runt om i Sverige. Läs mer på www.arkitektkopia.se

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson