2021-04-28 09:56Uppdrag

Advokatfirman Lindahl biträdde Signatur Fastigheter AB (publ) vid fastighetsförvärv från SBB

Signatur Fastigheter har av SBB förvärvat sex bostadsfastigheter i centrala Osby med en total uthyrningsbar yta om drygt 10 000 kvadratmeter. Omkring fyra femtedelar utgörs av lägenheter och resterande del av kommersiella lokaler.

Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 95 miljoner kronor, motsvarande cirka 9 000 kronor per kvadratmeter.

Hyresvärdet uppgår till cirka 7,6 miljoner kronor per år med ett bedömt driftnetto om 4,1 miljoner kronor.

SBB erhåller motsvarande cirka 20 miljoner kronor i form av B-aktier i Signatur Fastigheter som dellikvid. SBB kommer att äga cirka fyra procent av Signatur Fastigheter efter transaktionen. Fastigheterna tillträds den 7 maj 2021.

Lindahls team bestod av Anders Adielsson, Fredrik Heldqvist och Erik Kvarfordt


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson