2021-03-08 10:28Uppdrag

Advokatfirman Lindahl biträdde Signatur Fastigheter AB (publ) vid fastighetsförvärv

Signatur Fastigheter AB (publ) har förvärvat en fastighet nära Pildammsparken i Malmö. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 5 311 kvm och inhyser idag utbildningsverksamhet. Hyresintäkterna uppgår till ca 4,7 mkr vilket ger ett bedömt driftnetto om 3,3 mkr.

Överenskommet fastighetsvärde är 90 mkr och transaktionen är en bolagsaffär. Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission av 1 092 896 B-aktier i Signatur Fastigheter om 18,30 kr per aktie motsvarande ca 20 mkr, och resterande genom banklån och egna medel.

Fastigheten är i slutfasen av en detaljplaneprocess för ändrad användning som medger bland annat upp emot 100 nya bostäder. Planen ger vidare användningsmöjlighet för såväl vårdcentral och förskola som kontor.

Lindahls team bestod av Anders Adielsson och Fredrik Heldqvist.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson