2021-02-05 09:12Uppdrag

Advokatfirman Lindahl biträdde Signatur Fastigheter AB (publ) vid förvärv av flerbostadsfastigheter i Malmö

Signatur Fastigheter AB (publ) har förvärvat två flerbostadsfastigheter i området Möllevången innehållande totalt 42 lägenheter. Uthyrningsbar area är 1 970 kvm varav 1 900 kvm består av bostadsarea. Fastigheterna har en utbyggnadspotential av tio nya lägenheter och möjlighet till standardhöjningar av befintliga lägenheter. Fastigheternas hyresintäkter uppgår initialt till ca 2,8 miljoner kronor men uppskattas öka till över 4 miljoner kronor efter förädling. Bedömt driftnetto efter utveckling av lägenheter och nyproduktion uppgår till ca 3,3 miljoner kronor.

Överenskommet fastighetsvärde är 67,5 miljoner kronor. Förvärvet finansieras genom banklån, egna medel och en riktad emission av 500 000 B-aktier i Signatur Fastigheter (publ) till aktiekursen 20 kronor per aktie.

Lindahls team bestod av Anders Adielsson och Josefine Engbom.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson