2020-09-25 13:48Nyheter

Nu startar Business Law Challenge 2020

null

DIGITALT UPPLÄGG OCH FOKUS PÅ UTBILDNING I ÅRETS TÄVLING

Den 20 oktober går startskottet för tioårsjubilerande Business Law Challenge, där juriststudenter från termin fem vanligtvis kämpar om titeln ”Business Law Student of the Year”. Med anledning av coronapandemin har årets tävling gjorts om till ett digitalt och öppet evenemang som bjuder in Sveriges samtliga juriststudenter, oavsett årskurs, till teoretisk och praktisk utbildning i affärsjuridik. Deltagarna får dessutom chans till ytterligare fördjupning genom en sommarnotarietjänst.

Sedan starten 2011 har Business Law Challenge, som arrangeras av Advokatfirman Lindahl, gett juriststudenter från termin fem chansen att visa upp sina kunskaper och få en unik inblick i rollen som affärsjurist. Deltagarna har tävlat i grenar som analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik, och inför varje delmoment har de också fått en kortare utbildning. I årets upplaga av Business Law Challenge, som gjorts om till ett öppet och digitalt evenemang med anledning av coronapandemin, kommer utbildningen istället att vara den centrala delen.

– På grund av det rådande läget har vi i år valt att frångå det klassiska tävlingsupplägget, som ju till stora delar består av fysiska möten. Istället tar vi fasta på en av tävlingens mest uppskattade delar, nämligen utbildningen i affärsjuridik, och passar på att öppna upp den för landets samtliga juriststudenter. Varje år blir omkring 1400 studenter färdiga med sina utbildningar. Med Business Law Challenge ges de en unik chans att förstå vad rollen som affärsjurist innebär i praktiken, och vi hoppas att så många som möjligt ska ta chansen, säger Tobias Wåhlén, vd för Advokatfirman Lindahl.

Utbildningen i årets Business Law Challenge består av fyra kurstillfällen under oktober och november, då erfarna affärsjurister kommer att föreläsa om affärsjuridisk analys och avtalsarbete – kunskaper som inte ingår i den traditionella universitetsutbildningen. Samtliga kursdeltagare får chans till ytterligare fördjupning och praktisk utbildning genom att kandidera till en sommarnotarietjänst hos Lindahl sommaren 2021. Urvalet till tjänsten sker genom kunskapstester och intervjuer i digitalt format som hålls i anslutning till utbildningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta: tobias.wahlen@lindahl.se

www.businesslawchallenge.se

FAKTA: Alla vinnare av Business Law Challenge 2011–2019

2011: Samir El-Sabini
2012: Victor Wodlén
2013: Fredrika Bladh
2014: Pontus Sjölund
2015: Louise Sahlman
2016: Nils Ivars
2017: Ellinor Wargenbrant Skog
2018: Josefine Jonsson Tepavac
2019: Marielle Pettersson


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Tobias Wåhlén
VD | CEO
Tobias Wåhlén