2021-08-27 11:13Nyheter

Missa inte chansen att anmäla dig till Business Law Challenge 2021

DIGITALT UPPLÄGG OCH UTBILDNING I FOKUS I ÅRETS TÄVLING

Snart är det dags för årets upplaga av Business Law Challenge som går av stapeln den 7 oktober 2021. Även i år hålls tävlingen digitalt och är öppen för landets samtliga juridikstudenter som vill testa sina kunskaper i affärsjuridik. Fyra deltagare har chans att gå vidare till arbetsintervjuer för en sommarnotarietjänst hos Lindahl sommaren 2022.

Sedan startskottet för tävlingen år 2011 har Advokatfirman Lindahl årligen arrangerat Business Law Challenge. Genom föreläsningar med erfarna affärsjurister om viktiga delar i affärsjuridik som inte ges i den traditionella universitetsutbildningen får deltagarna en unik chans att fördjupa sina kunskaper.

Under oktober månad hålls fyra kurstillfällen, som av hänsyn till det rådande läget genomförs digitalt. Årets upplaga av Business Law Challenge har ett stort fokus på utbildningsmomentet i affärsjuridik som är en av tävlingens mest uppskattade delar. Nytt för i år är att det kommer sändas från Morgonsoffan en stund innan varje utbildningspass.  

– I Morgonsoffan kommer studenterna att kunna hänga med mig när jag pratar med jurister och delägare om hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå, säger Hedvig Bråstad Blom, Knowledge Manager på Lindahl.

Fem tävlingsdeltagare får dessutom chans till ytterligare fördjupning genom att kandidera till en sommarnotarietjänst hos Lindahl sommaren 2022. Urvalet sker genom kunskapstester i digitalt format som hålls i anslutning till utbildningspassen.

– Det kommer att bli utmanande, men framför allt väldigt roligt! Utbildningarna kommer att handla om hur man praktiskt tillämpar affärsjuridik, avtalsrätt, aktiebolagsrätt, finansiering och hur man förhandlar som advokat, säger Sten Gejrot, Delägare på Lindahl och en av föreläsarna i Business Law Challenge.

Isak Tholén gick längst i Business Law Challenge 2020 och fick jobbet som sommarnotarie på Lindahls Örebrokontor i år.

– Man får verkligen upp ögonen för vad affärsjuridik faktiskt går ut på utöver de teoretiska förhållningssätt och lagar som man stöter på under utbildningen. Efter ett år med mycket distansstudier och brist på studentevenemang är det ett särskilt bra tillfälle att få en inblick i hur ens eventuella framtid som affärsjurist kan komma att se ut, säger han.

Läs hela intervjun med förra årets vinnare Isak Tholén här.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl