2019-03-19 08:48Nyheter

Läxläsning tillsammans med Advokatfirman Lindahl

I onsdags förra veckan var det äntligen dags för Lindals Malmökontor att vara värd för läxverkstaden tillsammans med NU: Nolla Utanförskapet. Syftet med dessa läxverkstäder är att ge ungdomar i årskurs 9 och gymnasiet möjlighet att komma till olika företag för att arbeta med sina läxor och samtidigt få en inblick i olika branscher.

Det var många från Lindahl som ville delta som läxhjälpare, hela elva stycken, vilket möjliggjorde individuell läxhjälp för eleverna. Läxhjälparna från Lindahl bestod av biträdande jurister av olika senioritet samt två delägare. Mellanmål dukades fram och skrivblock och pennor radades upp. Maten uppskattades av både elever och läxhjälpare, men kontorsmaterialet fick erkänna sig besegrat av den nya digitaliserade skolan där läxläsning sker medelst skärmbaserade hjälpmedel.

Jag blev imponerad över deras analytiska förmåga och förståelse för vilka samhällsutmaningar vi står inför. Säger Sarah Ottosson, Biträdande jurist, Lindahl. 

Läxverkstaden pågick i två timmar och det var otroligt inspirerande att träffa dessa ungdomar från årskurs 9 och gymnasiet som tagit sig till oss från olika delar av Malmö och Eslöv. Dagen efter hade ett flertal av eleverna nationella prov i svenska, varpå särskild vikt lades på att öva olika texttyper som förekom på provet. Under kvällen lästes det även läxor i engelska, juridik och SO.

Något som gjorde särskilt intryck på mig, var att många av ungdomarna bott i Sverige en så pass kort tid, men ändå lärt sig svenska snabbt och tar skolan på allvar. Säger Martin Larrosa Pardo, Biträdande jurist, Lindahl.

Vi från Lindahl tror och hoppas att det gick bra för samtliga elever på nationella proven och ser fram emot att träffa alla igen vid nästa tillfälle den 8 maj.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman