2023-10-27 06:38Nyheter

Årets vinnare av Business Law Challenge är Emilia Nordin från Uppsala

Emilia Nordin, vinnare av Business Law Challenge 2023

Sveriges största casetävling inom affärsjuridik är avgjord. Emilia Nordin, studerande vid Uppsala universitet, utsågs till vinnare efter två intensiva finaldagar i Uppsala. Det är 13:e året i rad som Advokatfirman Lindahl arrangerar Business Law Challenge som består av både utbildnings- och tävlingsmoment.

Årets vinnare tillika Business Law Student of the Year utsågs vid torsdagskvällens finalbankett där Lowe Fällmar, VP Acquisitions & Business Development på Dacke Industri AB och medlem i finaljuryn, läste upp följande motivering:

 ”Vinnaren visade tidigt på dagen en hög nivå genom att ställa relevanta frågor för den kommande förhandlingen. Vinnaren tillvaratog klientens intressen och visade en kommersiell mognad. Vinnaren gick vidare till slutfinalen mycket för att denne uppnådde konkreta förhandlingsresultat. Vinnaren tog med sig feedback från juryn på ett konkret sätt och gick in och ägde rummet i slutförhandlingen.”

Utöver äran vinner Emilia Nordin ett internship på Boozt Fashion AB och en månad som sommarnotarie på valfritt Lindahlkontor.

- Jag är fortfarande i chock men det känns så himla kul! Jag var nyfiken, jag var mig själv hela tiden, jag lyssnade på det utbildningen sa och jag lyssnade på vad juryn sa när de gav mig feedback, och det uppskattade de uppenbarligen. Det här har verkligen gett en jättebra inblick i affärsjuridikens värld och jättebra utbildning i både avtal och hur man förhandlar. Det har varit supersvårt och superroligt, sammanfattar Emilia Nordin.

Namnkunnig jury bedömde studenterna

Årets finaljury utgjordes av Lena Apler, grundare av Collector Bank och numera bland annat affärsängel/investerare, Lowe Fällmar, VP Acquisitions & Business Development på Dacke Industri AB, Andreas Lindahl, CFO på AxFlow och Johan Mikaelsson, General Counsel på Boozt Fashion AB, samt advokaterna Anders Adielsson, Monica Lagercrantz, Nils Lundgren och Mats Tindberg, samtliga partners på Advokatfirman Lindahl.

- Att delta som jurymedlem är väldigt kul, givande och inspirerande. Det är imponerande insatser vi fått se av studenterna, både vad gäller affärssinne och kreativitet. Nu ser jag fram emot att välkomna Emilia till oss på Boozt nästa sommar där hon kommer att ingå som en naturlig del av vår Legal Department och bistå i de olika juridiska spörsmål som vi arbetar med, säger Johan Mikaelsson, General Counsel, Boozt Fashion AB.

Slutförhandling inför publik

Emilia Nordin studerar vid juristprogrammet på Uppsala universitet och stod som vinnare efter en tuff final dit tolv deltagare hade kvalificerat sig från de lokala deltävlingarna på Lindahls kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg och Uppsala. I tävlingens sista moment återstod fyra slutfinalister som fick slutförhandla inför publik mot Patrik Rindstål, advokat och partner på Lindahl.

- Jag är väldigt glad och stolt över ännu en fantastisk final med skickliga studenter. Juryn har inte haft ett lätt jobb! Hela tävlingen, inte bara finalen, ger alla deltagare ovärderliga kunskaper inom affärsjuridik och kontakter inför yrkeslivet, samtidigt som det ger oss på Lindahl en fantastisk möjlighet att lära känna studenter från hela landet, säger Tobias Wåhlén, VD för Lindahl.

Utgångspunkten för BLC är att en skicklig affärsjurist behöver fler färdigheter än dem som lärs ut under utbildningen. Det dagliga arbetet på advokatbyrå handlar till stor del om riskvärdering, affärsjuridisk analys, praktiskt avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar – kunskaper som studenterna utbildas i under tävlingen och som de sedan använder för att lösa uppgifter.

Mer om Business Law Challenge: lindahl.se/karriar/business-law-challenge/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Läs mer om Lindahl på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander